חנות וירטואלית – איך זה עובד?
המאמר באדיבות Tranzila
אחד השלבים החשובים ביותר בתכנון והקמת חנות וירטואלית באתר אינטרנט, זה האפיון של החנות בתחילת תהליך התכנון ויצירת תרשים זרימה, כיצד החנות תעבוד. הרבה פעמים נהוג לייצר שני תרשימי זרימה, אחד מציג את הדרך בה בעל החנות או הצוות שלו יצטרכו לעבוד בשביל להפעיל אותה, והתרשים השני אמור להציג את הדרך בה הלקוחות יצטרכו להשתמש בחנות.
במאמר זה אנחנו נציג את שני המסלולים, זאת במטרה להסביר כיצד חנות וירטואלית אמורה לפעול בשטח, כיצד אנחנו אמורים להשתמש בה, בין אם אנחנו בעלי חנות ובין אם אנחנו הלקוחות שלה. כך אנחנו נדע מול מה אנחנו עובדים.
צריך להדגיש, מרבית החנויות פועלות בשיטה יחסית דומה, ובמובנים רבים זה מזכיר שיטות של חנויות פרונטאליות, עם הבדל אחד קטן, כאן מדובר על חנות אינטרנטית, אז הכל מתנהל ברשת, במרחב האינטרנטי ולא פנים אל פנים, לא בצורה שהיינו רגילים לה במשך השנים.
כיצד חנות וירטואלית עובדת מהצד של בעל החנות והצוות שלנו
התהליך הוא די בסיסי ופשוט. הצוות מזין את הפרטים על המוצרים שהם מעוניינים להציג בחנויות, הם מקשרים אותם לקטגוריות שונות על פי האפיונים שקיימים במערכת, זאת במטרה לאפשר ללקוחות למצוא אותם בקלות רבה יותר, על פי אפיון כזה או אחר. כמובן שלצד כל מוצר כותבים את המפרט המלא שלו, ומציינים מחיר.
אחרי שהלקוח ממלא את הפרטים של כרטיס האשראי שלו לצורך רכישת מוצר מסוים, מערכת הסליקה צריכה לקבל אישור, ואם הוא ניתן אז מתחיל תהליך בו המוצר עובר אל הלקוח באמצעות חברת משלוחים או בצורה אחרת.
כיצד חנות וירטואלית עובדת מהצד של הלקוחות
מן הסתם, הדרך כאן יותר קצרה ופשוטה. הלקוח נכנס לחנות, מחפשים מוצרים מסוימים, בין אם באופן ישיר ובין על פי אפיונים שונים. אחרי שהוא בוחר מוצר, הוא מועבר אל עמוד מאובטח שם הוא יכול לבצע את הרכישה בפועל, הוא ממלא את הפרטים שלו ואת פרטי כרטיס האשראי. תהליך הרכישה מתבצע והוא מקבל אישור למייל עם כל פרטי הרכישה, כולל קבלה ועדכון מתי המשלוח יגיע אליו.
קראו עוד על: חברת קידום אתרים