איך קישורים הצליחו להישאר רלוונטיים אחרי כל כך הרבה זמן?
כאשר יש קישור היוצא מאתר מסוים ברחבי האינטרנט ומקשר לאתר שלנו יש לנו קישור נכנס לאתר. קישור זה אמור לתת כוח ומוניטין לאתר – שכן הוא נחשב לגוגל כמעין המלצה. הרי אם הרבה אנשים ימליצו על סרט טוב – סביר להניח שהסרט באמת טוב בעיני הכלל לא?
אם הרבה ימליצו על מסעדה טובה סביר להניח שהיא תהיה טובה, לפחות בעיני הרוב. ובכן גוגל רוצה להציג לגולשים שלה את התוצאות הטובות, המדויקות והרלוונטיות ביותר. כדי לבחון אם התוצאה היא טובה ואיכותית גוגל מייחסת חשיבות רבה לקישורים הנכנסים אל האתר.
החשיבות של קישורים במהלך קידום אורגני
האלגוריתם של גוגל בנוי ממאות פרמטרים, חלקם משמעותיים יותר חלקם פחות, חלקם ידועים לציבור וחלקם לא. אם יש משהו משמעותי ששרד לאורך שנים רבות ומאות עדכונים של האלגוריתם הוא נושא הקישורים. כפי שאמרנו בפסקה הקודמת – קישורים נחשבים כמעין המלצות על אתרים מסוימים ולכן כאשר יש קישורים איכותיים המקשרים לאתר מסוים גוגל, בדרך כלל, תהיה בכך המלצות.
אם הקישורים מגיעים מאתרי ספאם, אתרים רזים בתוכן אך מלאים בקישורים ומיני אתרים בעייתיים מסוגים שונים הקישור לא רק שלא ייתן ערך לאתר אלא גם עשוי לפגוע בו.
העדכונים של גוגל לאורך השנים שעשו שינוי בחשיבות של הקישורים
לאורך השנים גוגל ביצעו עדכונים שונים כמו פינגווין, פנדה ואחרים שהיו יותר גדולים מהעדכונים הקטנים המאפיינים את השינויים המינוריים באלגוריתם במהלך השנה. למעשה אחת לשנה-שנתיים יש עדכון גדול שכזה ואחד העדכונים בעשור הקודם שינה באופן מהותי את החשיבות של איכות הקישורים. כלומר – גוגל החלה לייחס חשיבות לאיכות הקישור יותר מאשר לכמות הקישורים לאתר.
מאז כל מקדם אתרים מקצועי ובעלי אתרים החלו לשים דגש על איכות הקישורים בנוסף לכמות ולא סתם לקשר מכל מקום אפשרי ברשת.
אז מדוע קישורים עדיין הצליחו להישאר רלוונטיים לאורך השנים?
התשובה לכך היא פשוטה מאוד – גוגל עדיין לא מצאה תחליף הולך לקישורים כפרמטר המלצה אמין, יעיל ובעל רמת אמינות וכוח דומה לזה של הקישורים.