גלה איך יודעים אם מישהו חסם אותך בפייסבוק
איך יודעים אם מישהו חסם אותי בפייסבוק? המדריך המלא לגילוי האמת!
לאחרונה, בעוד אני מלטף את תוכן העיתון בכובד ראש (או אולי סתם גולל פייסבוק), התחילה להתרקם שאלת מיליון הדולר: "איך לבסס את הקונספירציה שחסמו אותי בפייסבוק?" אם גם אתם חווים את המתח הזה, אתם לא לבד! יש אנשים שמקבלים חיזוקים על זה שהם חסמו, ויש כאלה שמתמודדים עם ה"על בדם שלי" הזה, כשפייסבוק הופכת למעין קזינו של רגש. אז בואו נעשה קצת סדר בכל העניין.
מדריך התגליות – האם חסמת אותי או סתם עברת דירה?
אז איך יודעים אם מישהו חסם אותך בפייסבוק? יש כמה סימנים בולטים שעשויים להצביע על כך. כמובן, לכל סימן יכולות להיות פרשנויות אחרות, כמו לדוגמה שאתם רק שולטים את מהברת הפופולרית: "יש לו שוקולד, אז הוא מבלה אחד על אחד עם התה." אז נתחיל בסימנים שזה לא אתה, זה הם!
- חוסר יכולת למצוא את הפרופיל שלהם: אם החבר/ה שלך היה פיסת היסטוריה עבורך, ואתה לא יכול למצוא אותו/ה בחיפוש, האם הוא/היא חסמו אותך?
- אין רמזים בפיד שלך: מתברר שהראות של פוסט בודד בפיד אינה דבר שכל סטרימר מצליחי מצליח. אם אתה לא רואה אותם יותר, כדאי להתעניין.
- ידידותך נעלמה: שאף אחד לא ישאיר אחריו סמלים כמו "סליחה, נאלצתי לחסום אותך". כשאתה מגלה שאתה פתאום לא חבר שלהם (או, הרבה יותר גרוע, שהם פשוט לא חברים שלך), זה הזמן לחשוב פעמיים.
- הודעות מרוחות: אכן נשמע נוצץ כשאתה כותב הודעה ונשאר אפס תלונות. אבל מה קורה כשאתה שולח הודעה והם לא עונים? שאלה טובה!
מה קורה כשאתה רואה את כל הסימנים האלו?
ברגע שאתה מתחיל לראות את הסימנים הללו, אתה עלול למצוא את עצמך במרחק של קליק מכל מיני תשובות מצערות. הייתי רוצה לתת לך תחושה של אופטימיות, אבל אנחנו חיים במציאות בה אנשים חוסמים אהובים עם פחות מעשר לחיצות על המקלדת. אז מה אתה יכול לעשות?
- תתאר את חברך – לא תמיד נעים לחשוב על אפשרות כזאת, אבל לתאר את המילואים יכול לעזור.
- בדוק עם חברים אחרים – אולי עברת על רחוב שלא ממילא מעולם. שתף את חוש האמת שלך עם חברים אחרים, וראה אם הם רואים את אותו דבר לגבי אותו חבר.
שאלות נפוצות שנשאלות בנושא חסימה בפייסבוק
1. האם יש לי דרך לדעת אם מישהו חסם אותי?
לא מדובר בכלים רשמיים מצידו של פייסבוק, ולכן אין מידע ברור. אך ציין את הסימנים שהוזכרו – הם בהחלט יכולים להוות רמז.
2. מה קורה אם אני מנסה לשלוח הודעה אחרי שחסמו אותי?
הודעות יוצגו כרגיל אך לא תראה את התגובה, ובהיסטוריית ההודעות תראה את השיחה, אך לא תוכל לשלוח הודעות נוספות.
3. יש לי חשד – כדאי לי לשאול את אותו אדם?
אולי כדאי לשקול את זה! אבל זכור, שאול זה לא דבר פשוט כמו לחכות לסקירה חדשה.
4. מה אם היו לי סיבות טובות לחשוב שחוסמתי, אבל בסופו של דבר אני לא?
אז טוב לדעת שאתה עדיין בלולאת התהוללות החברתית. זה טוב לשמוע, לפעמים הגיע הזמן להירגע ולראות מה יקרה אחרי שמתחילים לשתות תה פרחוני.
5. האם אפשר לדעת אם מישהו פשוט מחק אותי?
יש טכניקות דומות – אם אתה לא רואה את הפרופיל שלהם והם לא חברים שלך, סביר להניח שלא רק חסמו אותך, אלא גם מחקו.
בואו נמציא יחד פתרון!
טרנד החסימה בפייסבוק התפתח לחלק מהקונצנזוס החברתי שלנו. אנו נעשים רגישים יותר למה שנחשב לאקט של חסימה – זה כאילו פייסבוק הפכה עשור לקוביות של חדרי ילדים, ואנחנו רוצים להבין מה יקרה למערכות יחסים שלנו בעידן הדיגיטלי.
אז מה עושים? במקום לחכות לתשובה, עשוי להיות זה הזמן בשבילך להפוך לאדם מוסרי יותר בפייסבוק, וללמד את החבר שלך איך לא לחסום – או לפחות למצוא שיטות לא מתערבות.
סיכום (אבל לא באמת סיכום!)
למען האמת, כל תהליך החסימה הזה בפייסבוק הוא כמו בקט של טקס דיני גירושין. קשה, מסובך ולא תמיד עולב. מה שנעשה זה לחשוב על הקשרים שלנו לא כמו על מסלולים פחות נוער, אלא ככאלה שצריך לשמור עליהם, גם כשאנחנו מרגישים במרחק של קליק מאי הבנה. אז בואו נזכור תמיד, שכולנו כאן כדי להבין, לא לשנוא. ואם לא עבד, תמיד אפשר להיכנס לתוך עולמות ממוחשבים אחרים!